středa 3. května 2023

Tristan je po zákroku

 

Zdravím, moji milí,

jak je v názvu článku... Tristan je po akutní operaci pravého očička. Ale popořadě...

fotky z pondělního sluníčkového odpoledne
u nás na zahradě







Jak jsem psala v minulém článku, včera jsem měla psycholožku. Moc fajn popovídání. Říkala, že vypadám dobře, taková projasněná, což mě potěšilo. Po vysazení Clozapinu opravdu cítím, že mám mnohem více energie. Projevilo se to při nedělním badmintonu i v pondělí na volejbale to jde vidět. O dost víc se hýbu.

No a teď k Tristanovi. Já vím, že už je vám to možná otravné, že o něm furt píšu, ale je to něco, co v poslední době asi nejvíc řeším. Včera večer jsme byli objednaní k oftalmologovi na kontrolu a vyšetření slepých očiček. Byla to náhoda nebo "štěstí", že jsme byli objednaní zrovna na včerejšek, protože včera někdy dopoledne (asi) došlo k luxaci čočky na pravém očičku. Oko se hodně zakalilo. Pan doktor říkal, že ho to bolí a navíc zjistil strašně vysoký nitrooční tlak, prý vyšší snad už ani není možné. Doporučil mi akutní operaci. Řekla jsem, že se rozhodnu tak, jak mi radí. Asi třičtvrtě hodinky jsme pak čekali v autě a vrátili se po ordinačních hodinách ke zákroku.

Nejdřív píchnul "oblbovák", než ho úplně uspal. Trvalo dlouho, než oblbovák začal působit. Ale bylo to tak i při trhání zubů na naší veterině. Prostě jen potřebuje více času. Potom pan doktor napíchnul kanylu a Tristana uspal. Šly jsme s mamkou do čekárny a modlily se, aby tam nebyl problém i se sklivcem, což by znamenalo délku operace třeba až 2 hodiny. Naštěstí asi do půl hoďky bylo hotovo. Čočku se podařilo vrátit a nitrooční tlak se o hoooodně snížil. Moc jsem panu doktorovi děkovala, že je tak hodný a šikovný! Pana doktora (očního) Staňu z Vetparku v Ostravě moc doporučuji!
Bohužel kdyby se problém s čočkou opakoval a očičko bolelo, nejspíš by čočku vyndal. Prosím, držte palce, ať jsou oči v pořádku... V pátek kontrola.

Takhle Tristánek doma po narkóze spinkal. Divný pohled na bezvládné tělíčko s otevřenýma očima. Dostali jsme od pana doktora troje kapky. Od příští středy dvoje.



V 23 hod si Tristan zničehonic sednul a zase si lehnul. Pak si zase sednul, začmuchal a šup ke mně pod peřinu! (Spala jsem na matraci na zemi). Pak zase spinkal. Já se nevyspala skoro vůbec. Kontrolovala jsem každý jeho pohyb. Ale většinou jen zvednul hlavičku a zase položil a spal.

Teď už na mě kouká, tak čekám, kdy se více probere, abychom se šli ven vyčůrat. Bohužel u nás dneska prší...

Takže takhle se trápíme. Ale moc doufám, že už to bude dobré. A příště snad napíšu zase o něčem jiném.

Děkuji za přečtení a mějte se krásně!!




7 komentářů:

  1. Ach ju, je mi vždycky smutno, když vidím takhle zvířátko po zákroku nebo když ho něco trápí :( Ale je dobře, že už to má za sebou a snad bude všechno v pořádku :-) U nás je dneska nádherné počasí, nemohla jsem se toho dočkat! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, držím pěsti, aby se z toho Tristánek brzy dostal! ❤

    OdpovědětVymazat
  3. To mě mrzí, takového trápení. Moc na vás oba myslím a posílám spoustu lásky a hlavně štěstí a zdraví, aby se z toho Tristan brzy dostal <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palečky, ať je vše v pořádku, je to bojovník <3.

    OdpovědětVymazat
  5. To je mi opravdu moc líto a moc doufám, že bude Tristánek v pořádku a očičko se aspoň trošku stabilizuje ♥
    Máme to teď s pejskama trošku podobné, moje Dixinka se za poslední měsíc a půl hodně zhoršila, příští týden jsme objednaní na veterinu, tak moc doufám, že nám neřeknou, že by jí bylo lepší uspat, dost mě to trápí..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jak se dari Tristanovi? Doufam, ze uz lepe. Uz jak jsi psala minule tak me napadlo, ze to neni jen depka, ale ze ma asi nejake bolesti. Tak jeste ´, ze mate tak super doktora!

    OdpovědětVymazat
  7. Doufám, že Tristan je v pořádku. Je to bojovník a určitě bude všechno v pořádkku :)

    OdpovědětVymazat