pátek 16. prosince 2022

Vánoční deníčkovský 2

  

Ahóój!

Jsem tady s dalším povídáním o posledních dnech plus přidávám fotky baněk, které jsme vyráběli v Centru :)

Začnu rovnou baňkami. V úterý jsem byla v Centru na tvoření, v minulém článku jsem psala, že tvoření bude překvapení. Překvapení to bylo milé, protože jsme zdobili polystyrénové kuličky ubrouskovou technikou a vznikly docela hezké baňky :) Moc mě to bavilo! Stihla jsem vytvořit čtyři a už je máme s babičkou na stromečku.






Včera jsem šla k mému psychiatrovi, ale jenom k sestřičce na injekci a pro recepty. Potom jsem šla do Centra na povídání s panem psychiatrem. Sešlo se nás 8 a téma povídání bylo Odpovědnost za svůj život. 
Nejdřív jsme udělali kolečko o tom, jak se kdo má. Řekla jsem, že se mám opravdu dobře. Jedinou stresující věcí byla operace hlasivek, ale tu už mám zdárně za sebou a mluvím, takže dobrý :D Nemám paranoidní myšlenky, mám dobrou náladu a už přes den nespím, za což vděčím postupné změně léků. Ostatní měli ze mě radost a říkali, že se to dobře poslouchá. Někteří lidé mluvili o tom, jak se jim nedaří a to mi bylo opravdu líto, protože jedna paní i plakala :(
Jinak ale věcí, co mě trápí je to, že se mi nedaří zhubnout. Pan doktor říkal, že s těmi léky je to těžké. Že bych musela opravdu hodně dřít :( Takže to mě mrzí no... Mám momentálně čtyřkombinaci léků na schizofrenii, antidepresiva, léky na úzkost, léky na srdce, na epilepsii a nepravidelně ještě léky na křeče, které mám bohužel z léků na schizofrenii :-/ Je to masakr. Sice by bylo fajn brát méně léků, ale doktoři se snižovat bojí, aby se můj stav nezhoršil.

Potom začala diskuze na téma. Já jsem řekla, že to chápu tak, že Odpovědnost za svůj život znamená, že je člověk schopný se o sebe sám postarat a být samostatný. Pan T. to doplnil, že je člověk schopný se sám rozhodovat. A přibyly i další nápady. Paní R. říkala, že je důležité sám sebe ocenit. Na to jsem reagovala tím, že jsem předevčírem odházela před domem sníh, aby rodiče, co měli přijet na návštěvu, mohli zaparkovat. Měla jsem ze sebe dobrý pocit a mamka mě taky pochválila. Pan doktor říkal, že to je super. Věřte, že i taková blbost mě totiž stojí hodně přemáhání a energie. Musím se chválit i za maličkosti.

Bylo to celkově hodně zajímavé, ale kdybych měla psát úplně o všem, tak by to bylo na dlouho a nevím, jestli by vás to zajímalo. Diskuze trvala dokonce hodinu a půl. Uteklo to rychle. 

Pak mě mamka vyzvedla autem a jely jsme do nákupního centra, kde jsme dokupovaly poslední dárky. A v drogerii jsem si koupila korektor a make up, který doporučovala ve videu jedna youtuberka, tak jsem teda zvědavá :D Doufám, že s ním budu taky spokojená! Koupily jsme si s mamkou k večeři bagetu a ještě horkou čokoládu a pak jsme jely na kožní, byla jsem objednaná na 19 hod na chemický peeling, divím se, že se jim chce tam být tak dlouho, ale když za to dostanou dobře zaplaceno, tak to chápu :D Tentokrát to opravdu hodně pálilo, ale vydržela jsem to a snad se mi to vyplatí...

Jinak tady máme fakt hodně sněhu. Jsem z Moravskoslezského kraje a v televizi říkali, že je tady teď v našem okresu nejvíc sněhu za posledních 9 let! Některé autobusy mají fakt velké zpoždění, ráno mi jel náhodou úplně mimo jízdní řád nějaký autobus, který měl zpoždění skoro hodinu. Řidič byl docela rozmrzelý.

Nenapadá mě teď, co víc napsat, takže se rozloučím a pokud jste článek dočetli až do konce, tak vám patří můj velký dík, protože to bylo fakt dlouhé.

Mějte se krásně a přeju kouzelnou třetí adventní neděli :)


6 komentářů:

  1. Ahoj Terez, fotky s ozdobami na stromek mne inspirovali a budeme toto vyrábět s dětmi také:)
    Jak vlastně dopadly sovičky?
    Moc díky také za povídání o tom, co se děje v Centru. Věřím že můžeš někomu dodat i odvahu, aby tam zašel také.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty baňky jsou skvělý, hned jsem si uložila inspiraci na tvoření s babičkami a dědečky :).
    U nás taky dost napadlo a myslím, že to hned tak nesleze. Po Vánocích by ale mohlo, nezlobila bych se :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty baňky jsou úžasné! :). Jsem ráda, že se máš tak dobře a určitě je třeba se umět pochválit především za ty maličkosti :). Jsem taky z Moravskoslezského kraje, takže se sněhem ti úplně rozumím :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné baňky! :) Jsem moc ráda, že se máš dobře. Zasloužíš si to <3 Kéž by sníh neslezl. Včera u nás bylo -15 :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vyrábět baňky by mě vůbec nenapadlo. Super aktivita. Určitě se teď na vašem stromečku vyjímají :) Moc mě těší, že se teď máš dobře, Terezko jen tak dál! S kily si vůbec hlavu nelam. Hlavně aby jsi byla šťastná <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat