čtvrtek 10. června 2021

Všehochuť

 

Ahóóój :)

Dneska je tady takový deníčkovský článek s fotkami z posledních doby. Úvodní fotka Tristana (ještě s mikinkou) je ze začátku května.


pokus o fotku s koníkem :D


Lysá hora v pozadí


odpočinek



úplně jednoduché muffiny s čokoládou, byly dobré,
ale nahoře dort tvrdé, nevím, co jsem udělala špatně


Můj oběd u babičky... dělaly jsme "smažený sýr
bez smažení" (zapečený), úplně jednoduchý recept:
nastrouhá se sýr, šunka, přidá se vajíčko a babička
přidala ještě zelenou cibulku a to se upeče, nechá
vychladnout a hezky se to nakrájí. My jsme byly
hladové a krájely to moc brzy, proto to tak vypadá :D
No a k tomu brambory, okurkový salát a čaj :)


Dort, který jsem dělala pro taťku a bráchy
(slavili narozeniny dohromady), dělala jsem ho 
skoro celý den! Tvarohové těsto a jogurtový krém,
takže byl krásně vláčný. Udělala jsem ho
s umělým sladidlem (taťka má cukrovku).


oslavenci


V úterý jsem Tristanovi oholila čumák, okoupala
ho a ještě jsem ho donutila jít trošku do řeky. Moc
se mu to nelíbilo, ale aspoň chvilinku zapózoval :D




Tady je, prosím, moje modřina ze včerejšího
volejbalu. To je tak, když devět měsíců nehrajete
a ruky si odvyknou. Hrála jsem s mamkou
a taťkou a vyhráli jsme :D I minulý týden :))


Dneska jsem vstávala v 6, a tak už se docela těším do postele. Náročný den :D Ráno jsem jela do města a celá rodinka jsme šli na preventivku k zubařce. Bohužel mi našla kaz. Doteď jsem měla zoubky v pořádku. Je to moje první plomba.

Potom jsem šla na injekci k psychiatrovi. Doktor tam nebyl, naštěstí sestřička jo a píchla mi injekci i vytiskla recepty. Kdybych kvůli tomu musela zase příští týden brzy vstávat, tak bych nebyla nadšená.

No a pak jsem šla na očkování. První dávka. Musím říct, že to měli dobře zorganizované. Bez front, přehledné, rychlé. Dostala jsem Pfizer a rovnou mi dali termín na druhou dávku. Zatím mi nic není, jen mě bolí obě ruce jak z injekce, tak očkování. Ale dá se to :)
Co vy a očkování? Já nešla ani tak kvůli tomu, protože si myslím, že bych na covid mohla umřít, ale tak byla bych ráda za lehčí průběh a kdybych to fakt chytla, tak nechci nakazit babičku (pro kterou už by to mohlo být nebezpečné) nebo i další lidi. Doufám, že to pomůže k tomu, aby se covid rychleji vymýtil. Ale každý ať si na to udělá názor vlastní. Nikomu nic nevnucuju.

Šla jsem k rodičům na oběd a pak jsme jely s mamkou na nákup a hodila mě domů. Kromě potravin, makeupu a pamlsků pro Tristana jsem nakoupila barevný papír, výkresy, vodovky, fixy, lepidlo a očička na nalepení. Mám totiž na záchodě spoustu papírových ruliček a našla jsem na netu různé tvoření z nich :) Tak se do toho některý den pustím. Musím. Když jsem toho tolik nakoupila :D

To je asi vše, co jsem chtěla napsat. Děkuji za přečtení :)

Mějte se krásně!




5 komentářů:

  1. Tuto podobu zdravějšího smažáku vůbec neznám, musím taky vyzkoušet. Dortík se Ti moc povedl! :) Aspoň, že jste to s mamkou vyhrály, když už z toho máš takovou vzpomínku :D Já očkovaná zatím nejsem a ani se do toho nehrnu, nehledě na to, že mám 4m po prodělání, tak to zatím ani nejde :) Také se měj krásně a krásný nadcházející víkend <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Tristan je tak rozkošný!
    A dort se ti povedl, museli mít radost!

    Já nejsem moc pro očkování, půjdu na něj jen, když to bude nezbytně nutné. Jsem ale pro, ať si každý zvolí sám podle sebe :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já dělám sýr tak, že ho plácnu na pánev bez oleje. Výtečná záležitost ve zdravější formě 😀, ale tvůj recept se mi líbí moc, určitě vyzkouším.
    A dort, ten nemá chybu! 😊♥️

    OdpovědětVymazat
  4. Ten dort vypadá úžasně, jsi šikovná :)!
    Já když si vzpomenu na svůj první smažák, dopadl strašně :D od té doby vím, že se musí obalit dvakrát, jinak vyteče :D ale jak já ho miluju <3 pokaždé si ho v restauraci dám :)
    Au, ta modřina :(, ale na druhou stranu je dobře, že konečně hrajete <3 musíte mít nějaké negativní testy, nebo něco podobného? Hrajete venku, nebo v hale?
    Chudáku, tolik očkování v jednu chvíli, to muselo bolet :(. Také mám Pfizer :) přesně jak říkáš, kdybych to nedej bože dostala, určitě budu radši za lehčí průběh
    Jůůů, výrobky z ruliček! Vyfotíš jich pak pár? :)
    Leník

    OdpovědětVymazat